Malzemeler:
● 1 adet bütün tavuk
● 2 dilim bayat ekmek içi
● 3 diş sarımsak
● 1.5 su bardağı ceviz içi
● 1 çay kaşığı tuz
● Karabiber
● Toz kişniş.
● Sos için: Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
● 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
● Soğanı soyup dörde bölün ve havucu soyup dilimleyin.
● Tavuk eti, soğan, havuç, karanfil ve maydanozu tencereye alıp az suyla tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
● Ilındıktan sonra tavuk etlerini çok ince didikleyin.
● Ekmek içlerini ufalayın.
● Sarımsakları soyup ezin.
● Ekmek içleri, tavuk suyu, pul biber, karabiber, sarımsak ve ayçiçeği yağını robota alıp karıştırın.
● Ceviz içlerini ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.
● Ardından tavuk parçalarını bir kaba alıp taratoru ilave edin.
● Sosla tavuğu iyice karıştırın.
● Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün.