Çelik tencere ve tava sıklıkla kullanılan mutfak eşyaları arasında gösterilebiliyor. Öte yandan çelik tencere ve tavalarda kullanıma ve zamana bağlı olarak; kireçlenme, yanma ve is tutma gibi sorunlar oluşabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından çelik tencere ve tavaları parlatmanın yöntemleri de araştırılabiliyor.
Çelik tencere ve tavaları parlatmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler kolayca gerçekleşirken, ötekileri uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle birçok insan tarafından çelik tencere ve tavaları parlatmanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca en basit yöntemler arasında gösterilebilen bir yöntem, ''ancak bu kadar kolay olabilirdi'' bile dedirtebiliyor. Nitekim söz konusu yöntem, tuz ve sirke yöntemi.
Bir çay bardağı elma sirkesi ve bir yemek kaşığı tuz karıştırılır.
Ardından elde edilen karışım çelik tencere ya da tavaya alınır ve 15 dakika bekletilir.
Süre dolduktan sonra içindeki karışım dökülmeden bulaşık süngeri yardımı ile iç ve dış kısım güzelce ovulur.
Son olarak bol su ile durulanır.
Not: Yukarıdaki yöntem ile çelik tencere ve tavaları parlatmak mümkün olabiliyor. Ancak mutfak eşyalarının üretici temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Eğer yukarıdaki yöntem mevcut eşyaya zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.