Çelik tencere ve tavaları parlatmanın en basit yöntemi! Ancak bu kadar kolay olabilirdi

Günlük hayatta pek çok insan tarafından kullanılan mutfak eşyaları arasında, çelik tencere ve tava gösterilebiliyor. Öte yandan söz konusu eşyalarda kullanıma ve zamana bağlı olarak yanma, is tutma ve kireçlenme gibi sorunlar oluşabiliyor. Ayrıca bir yöntem, çelik tencere ve tavaları kolayca parlatabiliyor. İşte detaylar...

Çelik tencere ve tava sıklıkla kullanılan mutfak eşyaları arasında gösterilebiliyor. Öte yandan çelik tencere ve tavalarda kullanıma ve zamana bağlı olarak; kireçlenme, yanma ve is tutma gibi sorunlar oluşabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından çelik tencere ve tavaları parlatmanın yöntemleri de araştırılabiliyor.

ÇELİK TENCERE VE TAVALARI PARLATMANIN EN BASİT YÖNTEMİ

Çelik tencere ve tavaları parlatmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler kolayca gerçekleşirken, ötekileri uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle birçok insan tarafından çelik tencere ve tavaları parlatmanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca en basit yöntemler arasında gösterilebilen bir yöntem, ''ancak bu kadar kolay olabilirdi'' bile dedirtebiliyor. Nitekim söz konusu yöntem, tuz ve sirke yöntemi.

TUZ VE SİRKE YÖNTEMİ

Bir çay bardağı elma sirkesi ve bir yemek kaşığı tuz karıştırılır.

Ardından elde edilen karışım çelik tencere ya da tavaya alınır ve 15 dakika bekletilir.

Süre dolduktan sonra içindeki karışım dökülmeden bulaşık süngeri yardımı ile iç ve dış kısım güzelce ovulur.

Son olarak bol su ile durulanır.

Not: Yukarıdaki yöntem ile çelik tencere ve tavaları parlatmak mümkün olabiliyor. Ancak mutfak eşyalarının üretici temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Eğer yukarıdaki yöntem mevcut eşyaya zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.

Fırın tepsisini temizlemenin pratik yöntemi! Oysa bu kadar basitmiş