Çelik tencere ve tavaları parlatan yöntem! Meğer çözümü buymuş

Çelik tencere ve tava en sık kullanılan mutfak eşyaları arasında gösterilebiliyor. Ancak sık sık kullanılan söz konusu eşyalarda yanma, is tutma ve kireçlenme gibi sorunların oluştuğu görülebilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, çelik tencere ve tavaları kolayca parlatabiliyor. İşte detaylar…

Çelik tencere ve tava birçok insan tarafından sık sık kullanılıyor. Ancak sürekli kullanılan çelik tencere ve tavalarda; kireçlenme, yanma ve is tutma gibi problemler oluştuğu da görülebilir. Bu nedenle çelik tencere ve tavaları parlatan yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir parlatma yöntemi, ''meğer çözümü buymuş'' bile dedirtebiliyor.

ÇELİK TENCERE VE TAVALARI PARLATAN YÖNTEM

Çelik tencere ve tavaları parlatmanın pek çok farklı yolu bulunuyor. Ancak bu yollardan bazıları uğraştırıcı olurken, diğerleri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim çelik tencere ve tava parlatmanın, ''meğer çözümü buymuş'' bile dedirtebilen yöntemlerinden biri, tuz ve sirke ile gerçekleşiyor. Ayrıca söz konusu yöntem şu şekilde uygulanıyor;

Bir yemek kaşığı tuz ve bir çay bardağı elma sirkesi karıştırılır.

Elde edilen karışım çelik tencere veya tavaya koyularak 15 dakika bekletilir.

Süre tamamlandıktan sonra içerisindeki karışım dökülmeden bulaşık süngeri yardımı ile iç ve dış kısmına güzelce sürülerek ovalanır.

Ardından bol su ile durulanır.

Not: Mevcut tencerelerin üretici temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Çünkü hassasiyetleri değişiklik gösterebilir. Eğer yukarıdaki çelik tencere ve tavaları parlatma yöntemi, mevcut tencereye zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.

Fırın temizlemenin en pratik yolu! Yağ lekeleri kolayca çıkıyor