Çelik gibi bir bağışıklığın sırrı! 5 baharat

Bağışıklık sistemi vücudun koruyucu bariyerleridir. Bağışıklık düştüğünde hastalıklara yakalanabiliriz. Güçlü bir bağışıklığın sırrı ise bu 5 baharatta...

Güçlü ve çelik gibi bağışıklık kolay değil. Tarçın ve zerdeçal gibi baharatlar sağlığı koruyor. Peki bağışıklığı ne güçlendirir? İşte çelik gibi bağışıklığın 5 sırrı...

ÇELİK GİBİ BAĞIŞIKLIK İÇİN 5 BAHARAT

TARÇIN: Tarçın, iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve bir dizi antioksidan içerir. Araştırmalar, tarçının ayrıca antibakteriyel özelliklere de sahip olduğunu gösteriyor. Tarçın genel olarak Çin tarçını ve Seylan tarçını olarak ikiye ayrılır.

SARIMSAK: Sarımsak, mutfakların olmazsa olmazıdır ve grip mevsiminin vazgeçilmezidir. Sarımsağın bağışıklık sistemine olan faydalarını herkes bilir ama aynı zamanda antioksidanlar içerdiğini ve iltihap önleyici özelliklere sahip olduğunu da hatırlatmak gerekir.

ZERDEÇAL: Bu baharat, özellikle geleneksel Çin tıbbında cilt hastalıkları ve sindirim sorunları için bir çare olarak bilinir. Zerdeçal, çiçekli zencefil bitkisinin kökünden yapılır ve 4 bin 500 yıldan fazla bir süredir tıbbi olarak kullanılmaktadır.

KEKİK: Kekik, şifalı bitkiler arasında çok popülerdir. Kekiğin A vitamini, beta karoten, kalsiyum, B vitaminleri, potasyum ve çinko içerdiği bilinmekte.

ZENCEFİL: Zencefil, harika bir tada sahip evrensel bir ilaç olarak görülür. Metabolizmayı hızlandırır, iltihap önleyici özelliklere sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir, B vitaminleri ve C vitamini içerir.