Çekirdekleriyle beraber tüketildiğinde sindirimi ateşliyor! 21 gün boyunca günde 3 tane...

Yüzyıllardır alternatif tıpta uzmanlar sindirim sorunu yaşayanlar için zeytini çekirdeğiyle beraber tüketilmesini tavsiye eder. Ancak çoğu kişi zeytin çekirdeğinin faydalarını bilmez. Sizler için 21 gün yapılan 7 tane zeytin çekirdeğinin vücuda etkileri hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki zeytin çekirdeğinin faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatümatüzzehra Maslak

E vitamini bakımından doğadaki en zengin besinlerden biri olan zeytin ve çekirdeği sindirim sisteminin doğal ilaç kaynağıdır. Probiyotik etkisiyle bağırsaklardaki faydalı bakterileri artırır. 21 gün boyunca her gün 7 tane zeytin yemeyi tavsiye eden alternatif tıp uzmanları bunun faydalarını saymakla bitirmezler. Zeytin Kur'an-ı Kerim'de de geçen oldukça faydalı bir besindir. Peygamber Efendimiz (sav) tarafından da tüketilmesi tavsiye edilen zeytinin 7 tane sırrı ise duyanları şaşırtıyor.

Yeşil ve siyah olmak üzere iki çeşit zeytin vardır. Siyah zeytinde hem antioksidan hem de E vitamini bulunur. Yeşil olanda ise en saf E vitamini vardır. Çoğu kişi zeytinin çekirdeğini çıkartarak tüketir. Ancak uzmanlar zeytinin çekirdeğinin sağlık açısından faydalı olduğunun altını çizdi.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Zeytin çekirdeği içerdiği E vitamini sayesinde hücrelerin deforme olmasını engeller. Bu sayede kanser oluşumunun önüne geçen zeytin çekirdeği düzenli tüketilmesi tavsiye edilir.

Zeytin çekirdeği çok sık mide ve bağırsak sorunları yaşayanlar için ideal bir besin kaynağıdır. Lif sayesinde bağırsaklardaki faydalı bakterilerin sayısını artırır. Kilo vermek isteyenler için günde 7 zeytin tam ihtiyaçları olan kaynaktır. Hem kilo verdirir hem de vücudu yeniler.

Yapılan araştırmalarda düzenli tüketilen zeytin ve çekirdeği kolon kanserinin önüne geçer. Bağırsak işlevselliğini artırır.

Saçlardan tırnaklara kadar vücudun yenilenmeye ihtiyacı olan her alana ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlar.

Çok uzun süre tok tutar. Bu sayede abur cubur ihtiyacını erkenden giderir. Kilo almayı önler.

Doymamış yağ bakımından zengin olduğundan kandaki iltihabı temizler ve kötü kolesterol oranını düşürerek kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Vücudunuzu parça parça döktüren eksiklik! Yorgun uyanıp gün boyu baş ağrısından duramıyorsanız...