Çaylarınız tavşan kanı olacak! Klorü ve kireci söküp atmakla kalmıyor dipleri parlatıyor

Su ısıtıcıları zamanla kireçle kaplanabiliyor. Bu nedenle yapılan çaylar bulanık görünüyor. Lezzeti azalıyor. Peki tavşan kanı çaylar için kireç temizliği nasıl olur? İşte yanıtı...

Limonlu su kürü ısıtıcıdaki tüm kireci yok ediyor. Kireç suyun lezzetini de azaltır. Peki kirecin kökünü kazımak nasıl mümkün? İşte detaylar...

Su ısıtıcısı, çay veya makarna yapmak için su kaynatmaya yardımcı olan en önemli mutfak aletlerinden biridir. Hayat kolaylaştıran su ısıtıcılarının temizliğinin aksatılması kireçlere sebep olabilir. Kireç birikimi aslında su ısıtıcısındaki ısıtma sistemini tıkayabilir, bu da suyu ısıtmayı daha kötü hale getirebilir.

KİREÇ NASIL TEMİZLENİR?

Bir temizlik uzmanı Bayan Hinch'in Facebook sayfasında "sonsuza kadar hayat hilesini" paylaşarak, bir limonun çaydanlığının kirecini ne kadar iyi çözdüğünü görünce "şok olduğunu" söyledi.

Şöyle yazdı: "Aman Tanrım, limonlu su ısıtıcısında kireç çözücü hilesini denedim ve şok oldum. Bu bir sonsuza kadar yaşam hilesidir." Bu çözümün marketten aldığı kireç çözücülerden çok daha hızlı ve etkili olduğunu paylaşan uzman "Bu limon hilesi sadece 10 dakika sürdü ve harika sonuçlar verdi." dedi.