Çayınızı üstüne koyun! Kahvaltıların efsanesi tepsi böreğinin en kolay hali geliyor

Kahvaltıda beş çaylarında olmazsa olmaz lezzet olan tepsi böreğinin en pratik en kolay halini sizler için değerlendirdik. Erken uyanmanın en güzel nedenlerinden biri olan bu eşsiz lezzeti kahvaltı sofralarına taşımanın zamanı geldi. İşte tepsi böreğinin en kolay tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sabahları uyanır uyanmaz herkesin canı bir çeşit börek ister. Tepsi böreği ise tam bir anne böreğidir. Bu yüzden akıllara kahvaltı denilince ilk gelen börek tepsi böreği olur. Lezzeti damaklarımızda yer edinen tepsi böreği oldukça basit yapılır. Mis gibi kokusu ve kolay yapımıyla kahvaltılarınıza eşlik edecek olan tepsi böreğini sizler için araştırdık.

İŞTE TEPSİ BÖREĞİNİN EN KOLAY TARİFİ...

MALZEMELER

4 adet yufka yaprağı

150 gram lor peynir

50 gram beyaz peynir

50 gram kaşar peynir

Yarım demet dereotu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir kase yoğurt

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

Bir şişe maden suyu

40 gram tereyağı

YAPILIŞI

Bir kabın içine zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı koyun karıştırın.

Öte yandan başka bir kapta ise peynirleri ve maydanozu kesin. Ellerinizle karışımı ezin.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bir yaprak yufkayı serin. Yufkanın üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımı sürün.

Ardından çok az miktarda iç harcı koyun. Kenarlardan yufkayı içe doğru kapatıp sostan biraz daha sürün.

Her bir yufka yaprağını bu işlemden geçirin.

En son katına ise sosu dökmeden içine maden suyunu ilave edin.

Bu sayede tepsi böreğiniz daha kabarık olur.

200 derece ısıtılmış fırına koyun.

30 dakika sonra çıkarın.

Afiyet şifa olsun...

Kış aylarının D vitamini deposu! Portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Çayınız demlenene kadar! 15 dakikada şipşak börek tarifi...