AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En güzel öğünlerden biri olan kahvaltıda börek yapmak için saatlerce uğraşmanıza gerek yok. Hayatı kolaylaştıran birçok ürün üretildi. Bu sayede çayınız demlenene kadar sizlerde börek yapabilirsiniz.
Bir kaç malzemeyle arkadaşlarınızı akrabalarınızı kahvaltıya çağırıp dolu dolu bir sofra kurabilirsiniz. Şipşak olan bu börek tarifi sayesinde işinizi kolaylaştırmaya geliyoruz.
8 Dilim milföy hamuru
250 gram kaşar
Yarım çay bardağı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım şişe maden suyu
Bir tatlı kaşığı susam
Milföy hamurunu oklava ile açın.
Yağlı fırın kağıdını tepsiye koyup üzerine 4 dilim milföy hamurlarını serin.
Arından içine süt yağ ve maden suyunu karıştırıp sürün.
Kaşarı rendeleyin. Ardından karışımdan biraz daha dökün.
Kalan milföyleri de açıp üzerine koyun.
Kenarlarını kapatın. Açık yer kalmadıktan sonra süt karışımının içine bir tane yumurta sarısı ekleyin.
Hamurun en üst kısmına bu karışımı sürün.
Akabinde kare şeklinde kesin.
170 derece ısıtılmış fırına koyun. 15 dakika sonra çıkartın.
Böreğiniz servise hazır.