AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bursa yöresinde burma şeklinde yapılan ve genellikle bayramlarda ikram edilen cevizli börek Sivas'ta en gözde misafirlere ikram edilir. Tam bir şifa deposu olan bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşmak için en kolay tarifi araştırdık.
Hazır yufkadan 4 dakika içinde yapılan cevizli börekle misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayabilirsiniz. Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan cevizi tüketmenin bir çeşidi olarak kabul edilir. Bu böreği yapıp kaplara koyarak dolabınızda iş yerine ya da okul beslenme çantasına da ekleyebilirsiniz.
4 adet hazır yufka
150 gram tereyağı
Havanda kıyılmış 400 gram ceviz içi
Bir adet yumurta ve çörek otu
Temiz bir tezgah alanına yufkalardan birini serin.
Üzerine erittiğiniz tereyağını sürün.
Akabinde kıyılmış cevizlerden yufkanın her yerine serpin.
Daha sonra yufkayı yuvarlayın. Uzun olan yufkayı borcamı yağlayıp koyun.
Her bir yufka parçasını aynı işlemden geçirin.
Borcama dizin. Üzerine çırpılmış yumurta akını sürün.
En sonda susamları dağıtın.
Afiyet şifa olsun...