Çayın yanına üstü nar gibi kızaran sütlaç tarifi! Özel misafirlerinize deneyin

Fırında sütlaç adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Fırında sütlacın püf noktalarını sizler için derledik. Peki enfes tatlı fırında sütlaç nasıl yapılır?

KADİR TEKİN

Kıvamı yumuşacık fırında sütlaç tarifi merak ediliyor. En özel misafirlerinize deneyebileceğiniz fırında sütlaç nasıl yapılır?

Fırın Sütlaç Tarifi

Malzemeler:

1 litre süt

1 çay bardağı pirinç

2 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı buğday nişastası (yarım çay bardağı suyla açılacak)

Tarçın (üzeri için, isteğe bağlı)

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp tencereye al, 2 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşla.

Üzerine sütü ekleyip kaynamaya bırak.

Kaynayınca şekeri ve vanilini ekle, karıştır.

Nişastayı yarım çay bardağı suyla açıp tencereye ekle. 5-6 dakika daha kaynat.

Sütlacı fırın kaplarına paylaştır.

Fırın tepsisine kapları yerleştirip, tepsiye yarıya kadar sıcak su ekle.

180°C önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişir.

Ilındıktan sonra buzdolabına al, soğuk servis et. Üzerine tarçın serpebilirsin.