Çayın yanına şerbetli revani tarifi! Keki yumuşak, üstü nar gibi kızarık

Revani tatlısı en hafif şerbetlilerden biri. Revani tatlısı içerisindeki tüm malzemeler iyice çırpılmalı. Peki lezzetli revani yapılışı nasıl olur?

Ramazan ve bayram tarihlerinde en çok araştırılan tariflerden biri de revani oluyor. Revani tatlısı her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilen bir tatlı. Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan revani tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamalarını bir araya getirdik...

REVANİ MALZEMELERİ

- 1 su bardağı şeker

- 3 yumurta

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı un

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 adet kabartma tozu

Şerbeti için gerekenler;

- 3 su bardağı şeker veya esmer şeker

- 3 Su bardağı su

- Yarım limon suyu

REVANİ TATLISI YAPIMI

- Öncelikle tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu derin bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbete yarım limon suyu ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha kaynatın.

- Keki için şeker, yumurta derin bir kaba alınarak çırpın.

- Yoğurt, sıvıyağ, irmik ekleyin ve çırpmaya devam edin.

- Ardından un, kabartma tozu ve vanilya karışıma ekleyerek güzel çırpmaya devam edin.

- Yağlanan fırın kabına kek hamurunu dökün.

- Fırın 170 derece ayara getirilerek kekin üzeri kızarana kadar ortalama 30 dakika kadar pişirin.

- Sıcak keke soğuk şerbet olacak şekilde şerbet ilavesi yapın.

- 2 saat dinlendirdikten sonra fındık veya hindistan cevizi tozu ile süsleyin.