Çayın yanına mutfağı mis gibi kokutan patatesli börek tarifi! 3 yufka yeterli

Patatesli sigara böreği kahvaltıda lezzetle tüketiliyor. Doyurucu bir lezzet şöleni olan sigara böreği çıtır çıtır oluyor. İşte tarifi...

HİLAL ÇAKIR

Patatesli sigara böreği için patatesler yumuşayana dek haşlanmalıdır. Baharatlarla desteklenen patatesli börek nasıl yapılır?

Patatesli Sigara Böreği Tarifi

Malzemeler:

3 adet yufka

3-4 adet orta boy haşlanmış patates

1 küçük soğan (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

İç harcı hazırlama:

Patatesleri haşlayıp ezin.

Soğan kullanacaksanız ince ince doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.

Ezilmiş patatesi ekleyin, tuz ve baharatları katıp karıştırın. İç harcınız hazır.

Yufkaları kesme:

Yufkayı tezgaha serin ve önce dörde, sonra her parçayı üçe bölerek üçgenler elde edin (bir yufkadan 12 parça çıkar).

Börekleri sarma:

Üçgen yufkanın geniş kısmına patatesli iç harçtan koyun.

Kenarlarını hafif içe katlayarak sigara şeklinde sarın.

Ucunu suyla hafif ıslatarak yapıştırın.

Kızartma:

Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın.

Börekleri altın rengini alana kadar her iki tarafını da kızartın.

Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı süzdürün.