Hilal Çakır
Muhallebili etimek hem şerbetli hem muhallebili olmasıyla çok lezzetli. Peki birden fazla lezzeti barındıran tatlı nasıl yapılır?
Bir dilimiyle asla yetinmeyeceğiniz muhallebili etimek nasıl yapılır? Muhallebisi pişirilirken nelere dikkat etmeli?
MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI TARİRİFİ
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek,
2 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı sıcak su,
Muhallebisi için;
1 litre süt,
5 tepeleme yemek kaşığı un,
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı süt,
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın,
Şeker eriyene kadar karıştırın,
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kendi halinde 5 dk. kaynatın,
Ateşten alıp 2-3 dk. ilk sıcağının çıkmasını bekleyin,
Etimekleri dikdörtgen bir tepsiye (27*40) dizip şerbeti üzerine dökün,
Muhallebi için bir tencerede süt, un ve nişastayı çırpın,
Şekeri de ekleyerek orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
Ateşten alıp vanilya ve tereyağını ekleyip tereyağ eriyene kadar çırpın,
Muhallebiyi sık sık karıştırarak 10 dk. dinlendirin,
Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp üzerini düzleyin,
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğuyana kadar bekleyin,
1 su bardağı sütle hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayıp düzleyin,
Bolca hindistan cevizi serpip mevsim meyveleri ile süsleyin.