Çayın yanına limonlu revani tarifi! Şerbeti soğuduktan sonra dökülmeli

Limonlu revani birkaç aşamadan oluşuyor. Limonlu revani şerbetle yapılır. Bu tarifin tüm malzemeleri iyice karıştırılmalı. Peki limonlu revani nasıl yapılır?

Revani oda sıcaklığında bekletilmelidir. Çayın yanına çok yakışan limonlu revani oldukça kabarıyor. İşte detaylar...

LİMONLU REVANİ TARİFİ

Şerbeti için:

1 litre su

750 g toz şeker

5-6 damla limon suyu

Keki için:

4 adet yumurta

200 g toz şeker

200 ml sıvı yağ

200 g Ekşi Krema veya Yoğurt

1 adet limon kabuğu rendesi

1 adet limonun suyu

200 g un

200 g irmik

10 g kabartma tozu

5 g vanilya

Nasıl Yapılır?

Şerbet için, uygun bir tencereye su ve toz şekeri aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kaynatın.

Sonrasında limon suyunu ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın.

Ardından ocaktan alıp soğuması için kenara bırakın.

Keki için, yumurtaları geniş bir kabın içine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın.

Sıvı yağ, ekşi krema (veya yoğurt), limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin ve karışımı pürüzsüz olana kadar çırpın.

Yağlanmış bir dikdörtgen borcama veya fırın kabına kek harcını dökün.

Harcın eşit yayılması için fırın kabını biraz hareket ettirin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetin iyi çekmesini bekleyin.

Oda sıcaklığına gelen limonlu revaniyi buzdolabına kaldırın ve birkaç saat dinlenmeye bırakın.

Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revaniyi dilimleyin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!