Revani oda sıcaklığında bekletilmelidir. Çayın yanına çok yakışan limonlu revani oldukça kabarıyor. İşte detaylar...
LİMONLU REVANİ TARİFİ
Şerbeti için:
1 litre su
750 g toz şeker
5-6 damla limon suyu
Keki için:
4 adet yumurta
200 g toz şeker
200 ml sıvı yağ
200 g Ekşi Krema veya Yoğurt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
200 g un
200 g irmik
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
Nasıl Yapılır?
Şerbet için, uygun bir tencereye su ve toz şekeri aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kaynatın.
Sonrasında limon suyunu ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın.
Ardından ocaktan alıp soğuması için kenara bırakın.
Keki için, yumurtaları geniş bir kabın içine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
Sıvı yağ, ekşi krema (veya yoğurt), limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin ve karışımı pürüzsüz olana kadar çırpın.
Yağlanmış bir dikdörtgen borcama veya fırın kabına kek harcını dökün.
Harcın eşit yayılması için fırın kabını biraz hareket ettirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetin iyi çekmesini bekleyin.
Oda sıcaklığına gelen limonlu revaniyi buzdolabına kaldırın ve birkaç saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revaniyi dilimleyin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!