Çayın yanına kıyır kıyır olan dereotlu poğaça tarifi! Unu azar azar ekleyin

Dereotlu poğaça sıcacık ve lezzetli oluyor. Ağızda dağılan dereotlu poğaça çayla beraber tüketilebilir. Püf noktası ise unun azar azar eklenmesi. İşte detaylar...

Dereotlu poğaça yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olması çok önemli. Sirke kullanmak poğaçayı kıyır kıyır olmasını sağlar. İşte detaylar...

KIYIR KIYIR OLAN DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

125 gr tereyağı ya da margarin

1 çay bardağı ölçeğinde sıvı yağ

1/2 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı ölçüsü sirke

Kabartma tozu

Dereotu

3 ya da 4 su bardağı un

AŞÇININ NOTU

* Poğaçayı hazırlarken kullanacağınız malzemeler oda ısısında olmalıdır.

* Hamuru hazırlarken unu bir anda boşaltmamaya özen gösterin. 2 bardak undan sonra eklemeler yavaş yavaş yaparak hamura kıvam verin.

* Sirke kullanmak poğaçada istenen kıyır kıyır kıvamı verecektir.

Böylelikle ağızda dağılan bir yapıda dereotlu poğaça elde edebilirsiniz.

* Hazırladığınız dereotlu poğaçaları buzluğa koyarak saklayabilirsiniz.

YAPILIŞI

Pastane usulü dereotlu poğaça tarifi için ilk olarak derin bir kap içerisine 125 gr tereyağı ya da margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı yoğurdu, toz şeker, tuz, sirke ve kabartma tozu ve yumurtayı ekleyin. ( 1 yumurtanın tamamı, 1 yumurtanın beyazı)

Karıştırdığınız malzemelerin içerisine unu yavaş yavaş ekleyin ve kıvam alıncaya kadar yoğurun.

Hamur kıvama geldikten sonra doğradığınız dereotlarını hamurunuzun içine ekleyin.

Hamurunuzdan ceviz büyüklüklerinde toplar ayırın ve dinlenmeye bırakın.

Dinlenen poğaça hamurlarınızın üzerine daha önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

Daha önceden ısıttığınız fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen dereotlu poğaçalarınızı 10 dakika fırında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.