Klasik keklerden daha fazla kabaran bu kek enfes bir lezzete sahip. Yarım saatte hazır olan kabarık kek nasıl yapılır?
KABARIK KEK TARİFİ
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağ yağ ilave edin tekrar çırpın.
Kabartma tozu vanilin ekleyin tekrar çırpın.
Daha sonra bunu yavaş bir şekilde ilave edin.
Kıvam alıncaya kadar çırpın.
Yağlayıp unlamış olduğunuz kek kalıbın içerisine bir miktarını dökün.
Kalan kek harcının içerisine 3 yemek kaşığı kakao ilave edip karıştırın ve onu da kek kalıbın içerisine dökün .
Altı sade üstü kakaolu olacaktır ben çatal yardımıyla biraz şekil vermeye çalıştım.
180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika altlı üstlü bir şekilde pişmeye bırakın, piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin ters çevirin afiyet olsun.