HABER MERKEZİ
Meyveli kek aromasıyla çok seviliyor. Meyveli kek oldukça hafif bir tada sahip. Peki lezzet şöleni meyveli kek nasıl yapılır?
Meyveli Kek Tarifi
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
1 su bardağı kuru meyve karışımı (üzüm, kayısı, incir, vb.)
1 yemek kaşığı un (kuru meyveleri bulamak için)
İsteğe bağlı: Ceviz, fındık, tarçın
Hazırlanışı:
Fırını 175°C'ye (önceden ısıtılmış) ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın ve un serpin ya da yağlı kâğıt kullanın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Kuru meyveleri 1 yemek kaşığı unla karıştırarak bulayın (dibe çökmemesi için).
Meyveleri kek harcına ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Karışımı kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın.)
Kürdan testiyle kontrol edip fırından çıkarın. Soğuyunca kalıptan çıkarın.
Afiyet olsun! İstersen taze meyvelerle de yapabiliriz, istersen limonlu ya da çikolatalı bir versiyonunu da paylaşabilirim.