Çayın yanına en sağlıklı atıştırmalık! Cevizli kekin püf noktası fırının kapağını asla açmamak

Cevizli kek sağlıklı ve lezzetli bir tarif. Cevizli kek çayla çok lezzetleniyor. Bu lezzetin püf noktası pişme esnasında ilk 20 dakika fırını asla açmamak. İşte detaylar...

Cevizli kek içerisine un, süt ve şeker giriyor. Cevizli kekin pişme süresi 40 dakika. Pişip pişmediğini ise kürdan yardımıyla kontrol etmelisiniz. İşte detaylar...

CEVİZLİ KEK İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurtaları köpük köpük olana kadar güzelce karıştırın.

Süt ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin.

Ardından vanilya, un ve kabartma tozunu karışımın içine atın.

Sonra cevizleri karışımın içerisine dökün. İsteğe göre cevizleri bütün olarak ekleyebilirsiniz.

Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında 40 dakika pişirin.

İlk 20 dakika fırının kapağını asla açmayın. Aksi halde kekiniz sönecek.

Son olarak kürdan batırarak kekinizin pişip pişmediğini kontrol edin. Üzerini isterseniz pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

İşte cevizli kekimiz hazır! Herkese afiyet olsun.