ELİF ÇARMAN
Islak kek tarifi, çikolataseverlerin vazgeçilmez lezzetlerden biri olarak tercih edilir. Çayın yanına en kolay hazırlanan ıslak kek tarifi, çikolata krizlerini anında bastırabilir. Islak kek tarifini tutturmak zor olabilir. Ancak endişe etmeyin, size vereceğimiz ıslak kek tarifinin püf noktalarıyla damak çatlatan bir lezzete şahit olacaksınız.
Bol çikolata ile hazırlanan ıslak kek tarifi hem çayın hem de kahvenin yanında kolayca sunulabilir. Islak kek tarifi hem doyurucu hem de kolay yapılır. Eğer çayın yanına en kolay tatlı tarifi arıyorsanız ıslak kek tarifini deneyebilirsiniz. Çayın yanına en kolay ıslak kek tarifi ve püf noktaları...
Sos için malzemeler:
2 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
½ su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
Kek için malzemeler:
4 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
½ su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
½ su bardağı su,
1,5 su bardağı un,
3 yemek kaşığı kakao,
5 gr vanilin,
10 gr kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı portakal rendesi,
Hazırlanışı:
Sos için olan malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Birkaç taşım kaynatılan sosu soğuması için kenara alıyoruz.
Kek için şeker ve yumurtayı mikser yardımı ile karıştırıyoruz. Süt, su ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Un, kakao, kabartma tozu, vanilini ve portakal kabuğunu ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
Yağlanmış kalıpta önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Keki oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra delikler açarak sosu ilave ediyoruz.
Sosu çektikten sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun.