HİLAL ÇAKIR
Islak ve bol çikolata ile hazırlanan ıslak browni tarifi hem çayın hem de kahvenin yanında kolayca hazırlanarak sunulabilir. Peki, ıslak brownie tarifi nasıl yapılır? İşte çayın yanına en kolay bol çikolatalı ıslak browni tarifi...
Tereyağı ve kaliteli kakao kullan.
Yumurta ve şekeri iyice çırp, ama fazla değil.
Brownie harcından biraz ayırıp sos yap, piştikten sonra üstüne dök.
Fırında fazla pişirme, içi hafif nemli kalmalı.
Sosu sıcakken dök, içine çeksin.
1 gece dinlendir, ıslaklığı artar.
Malzemeler
Oda sıcaklığında 125 gram tereyağı (ya da margarin),
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı pudra şekeri,
3 yemek kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
3 su bardağı un,
Şerbet için malzemeler
1 bardak su,
1 su bardağı şeker,
Tarife başlarken ilk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için küçük boy bir tencere içerisine 1 su bardağı şeker ve bir bardak suyu ilave edin.
Karışımı kaynamaya bırakın. 5-6 dakika kaynadıktan sonra kenara alın ve ılıması için bekletin.
Cam karıştırma kasesi içerisine tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, kakao ve yumurtayı alın.
Çırpma teli yardımıyla homojen bir kıvam alan dek karıştırın.
Bir eleme aparatı kullanarak un, vanilya ve kabartma tozunu kakaolu karışım içerisine ilave edin ve elle yoğurmaya başlayın.
Yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.
Bir fırın tepsisi içerisine yağlı kağıt serin ve tüm hamurları ceviz büyüklüğünde kopararak tepsiye dizin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun ve ardından 10 dakika kadar pişirin.
İlk sıcaklığı geçen kurabiyelerinizi ılıyan şerbetin içerisine batırıp çıkarın.
Bir servis tabağına tüm kurabiyeleri alarak aynı işlemi tekrar edin.
Üzerine dilerseniz Antep fıstığı, Hindistan cevizi ya da fındık parçaları koyarak kurabiyeyi servise hazır hale getirebilirsiniz.