Tatlı çeşitleri arasında yer alan kafes kurabiye severek tüketiliyor. Peki kafes kurabiyenin püf noktaları neler?
KAFES KURABİYE TARİFİ
500 gram un
200 gram tereyağı
150 gram ekşi krema
2 adet yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı turna yemişi
2 yemek kaşığı toz şeker
7-8 adet kuru kayısı
HAZIRLANIŞI
Cevizi yaban mersinini kayısıyı toz şekeri ve tarçını mutfak robotunda ince bir şekilde çekin bir kenara alın.
Un tuz kabartma tozu birleştirip ardından ekşi krema tereyağı ve yumurta ile hamur hazırlayın hazıladığımız hamuru streç filme sarıp buzdolabına koyun bir saat dinlensin.
Dinlenen hamuru 2 eşit parçalara ayırın her bezeyi merdane ile açıp şekillendirin.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif renk alana kadar pişirin.