Çayın yanına ağızda un ufak olan kurabiye tarifi! Püf noktası tüm malzemeleri azar azar katın

Un kurabiyesi çaya eşlik eden en lezzetli tariflerden. Ağızda yumuşacık dağılan un kurabiyesi pudra şekeriyle servis ediliyor. Peki un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Hilal Çakır

Tereyağıyla tadı daha da lezzetlenen un kurabiyesi çok pratik. Bu hamur işi her davete uygun. Peki lezzetli un kurabiyesi nasıl yapılır?

Un kurabiyesini ikindi oturmalarına ve akşam çayına hazırlayabilirsiniz.

UN KURABİYESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

125 gram tereyağı

2,5 su bardağı un

1 çay bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı nişasta

YAPILIŞI

Bir kabın içerisine tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri ekleyip yoğurun.

Üstüne nişasta ve aşamalı olarak un ilave edin.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.

Avucunuzun içiyle yuvarlak şekle getirin.

Fırında vereceğiniz tepsiye yağlı kağıt serin ve kurabiye hamurlarını yerleştirin.

Ardından önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika boyunca pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip üzerlerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun!