Elmalı turta hamuru çıtır oluyor. Tüm malzemeler homojen olacak şekilde bir kap içerisinde eritilmeli. Peki elmalı turtanın püf noktaları neler?
Elmalı Turtanın Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
2 adet yumurta
250 gr margarin(eritilecek)
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
İçi için;
4 adet kırmızı elma
8 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri (piştikten sonra)
Yumurta sarısı
Elmalı Turtanın Tarifi Nasıl Yapılır?
Elmalı turtanın hamurunu yoğuracağınız kaba erittiğiniz margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bir kaşık yardımıyla hafif karıştırın.
Daha sonra aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın.
Elmaları soyup rendeleyin.
Bir tencereye alıp şekeri ekleyin.
Elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın ve tarçını ekleyip karıştırın.
Turtayı pişireceğimiz kabı hafif sıvı yağ ile yağlayın.
Hamurun bir kısmını üst şeritleri için ayırın.
Hamuru kabımıza yayın. Elma harcını hamurun üzerine yayın.
Üstüne şeritleri yapın ve yumurta sarısı sürün.
Elmalı turtayı 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Turta piştikten sonra pudra şekeri serpin.
Elmalı turtamız servise hazır, afiyet olsun.