AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Çayın yanına aradığımız lezzetlerin ilk özelliği sağlıklı atıştırmalıklar olmasıdır. Çörek otlu kurabiye çayın yanına yakışan en nefis lezzettir. Ağızda dağılan çörek otu tarifini sizler için derledik.
Birebir tarif olan çörek otu kurabiye sağlıklı olmasının nedeni hem çörek otu hem zeytinyağıyla ve tadımlık yapılmasından kaynaklıdır. Misafirlerinize, akraba ziyaretlerine, beş çaylarına ve davetlere de en sık tercih edilen çörek otlu kurabiye için kolları sıvama vakti.
MALZEMELER
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurtanın beyazı / sarısı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı çörek otu
1/5 su bardağı un
YAPILIŞI
Bir kasenin içine unu mahlebi koyun karıştırın.
Akabinde kabartma tozunu, şekeri tuzu da ilave edin.
Yumurtasının sarısı ve yağı koyup yoğurun o sırada azar azar sıcak su ilave edin.
Çörek otunu attıktan sonra karıştırın.
Kulak memesi kıvamına gelen hamuru fındıktan biraz büyük parçalara ayırın yuvarlayın.
Bir tepsiye yağlı kağıt serin.
Üzerine tek tek koyun.
Yumurtanın sarısını karıştırıp fırça yardımıyla sürün.
170 derece ısıtılmış fırına verin.
20 dakika sonra çıkarın.
Afiyet şifa olsun...