Çayın sevgilisi olan lezzet! Sağlıklı atıştırmalıkların zirvesi: Çörek otlu kurabiye nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmek hemen hemen herkesin hayali olan bir durumdur ancak çayla beraber maalesef bu durumu başaramıyoruz. Bu yüzden sizler için çayın yanına en çok yakışan lezzeti bulduk. Ağızda dağılan çörek otlu kurabiyenin tarifiyle tanışmaya hazırlanın. Peki çörek otlu kurabiye nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Çayın yanına aradığımız lezzetlerin ilk özelliği sağlıklı atıştırmalıklar olmasıdır. Çörek otlu kurabiye çayın yanına yakışan en nefis lezzettir. Ağızda dağılan çörek otu tarifini sizler için derledik.

Birebir tarif olan çörek otu kurabiye sağlıklı olmasının nedeni hem çörek otu hem zeytinyağıyla ve tadımlık yapılmasından kaynaklıdır. Misafirlerinize, akraba ziyaretlerine, beş çaylarına ve davetlere de en sık tercih edilen çörek otlu kurabiye için kolları sıvama vakti.

ÇÖREK OTLU KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet yumurtanın beyazı / sarısı

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı mahlep

2 yemek kaşığı çörek otu

1/5 su bardağı un

YAPILIŞI

Bir kasenin içine unu mahlebi koyun karıştırın.

Akabinde kabartma tozunu, şekeri tuzu da ilave edin.

Yumurtasının sarısı ve yağı koyup yoğurun o sırada azar azar sıcak su ilave edin.

Çörek otunu attıktan sonra karıştırın.

Kulak memesi kıvamına gelen hamuru fındıktan biraz büyük parçalara ayırın yuvarlayın.

Bir tepsiye yağlı kağıt serin.

Üzerine tek tek koyun.

Yumurtanın sarısını karıştırıp fırça yardımıyla sürün.

170 derece ısıtılmış fırına verin.

20 dakika sonra çıkarın.

Afiyet şifa olsun...

Amerika mutfağının en gözdesi! Tavada Grilled Cheese tost nasıl yapılır?