Çayı temiz çaydanlıkta için! İşte temizlemenin basit yolu

Çaydanlıkta zamana ve kullanıma bağlı olarak kireç oluşabilir. Kireç ise, çayın kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek basit bir çaydanlık temizleme yöntemi, çayın adeta lezzetini artırıyor. Çünkü tertemiz olmasını sağlayabiliyor. Detaylar haberimizde…

Çaydanlıkta oluşan kireç birçok insanı rahatsız eder. Çünkü zamana ve kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan kireç, çayın kalitesini olumsuz yönde etkiyebilir. Temiz çaydanlıkta içilen çay ise, daha lezzetli olarak ön plana çıkabilir.

Peki, çaydanlıkta oluşan kireç nasıl temizlenir? Bu noktada tercih edilecek bir yöntem, temizleme konusunda kolaylık sağlayabiliyor.

ÇAYDANLIKTAKİ KİREÇ NASIL TEMİZLENİR?

Çaydanlıkta oluşan kireç, karbonat ve limon sayesinde pratik bir şekilde temizlenebiliyor. Peki, söz konusu yöntem nasıl uygulanıyor? İşte limon ve karbonat ile çaydanlık temizlemenin yolu;

Kireç oluşmuş çaydanlığa 1 paket karbonat dökülür.

Üzerine birkaç parça halindeki 1 limon eklenir.

Sonra çaydanlık yarısına kadar su ile doldurulur ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

Ardından kireçlerin çözülmeye başladığı görülebilir.

Bu işlemin devamında çaydanlıktaki kireçler basit bir şekilde temizlenebilir.

Küf ve rutubeti engellemek bu kadar basitmiş!