Çayı kendinize zehir etmeyin... Altın ödüllü demleme yöntemi!

Uzmanların şiddetle önerdiği altın ödüllü çay demleme tekniğini sizler için araştırdık. Çayı zehre dönüştürmeden uzun süre tüketeceğiniz bu yöntemle kahvaltıların tadını çıkartabilirsiniz. En sevilen içeceklerden biri olan çayın bu yöntemi sayesinde vitaminleri de diri kalıyor. İşte Altın ödüllü demleme yöntemi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Tartışmasız her kahvaltı sofrasının her keyif anını süsleyen çay toplumun yüzde 90'unun vazgeçilmezidir. Ancak bir çoğumuz yıllardır çayı yanlış teknikte demliyormuşuz. Uzmanları tarafından açıklanan altın ödüllü çay demleme tekniği sayesinde çayın tadını çıkartabilirsiniz.

En eski yöntem olan bu teknikle çayı zehir etmeden tüketebilirsiniz. Çayın sağlıklı tüketilmesi oldukça önemlidir. Kafein bakımından zengin olduğu gibi çay antioksidan mineraller zenginidir.

ALTIN ÖDÜLLÜ ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ!

Uzmanlar tarafından da araştırılan ve bulunan bu çay demleme tekniği sayesinde uzun süre bir çay keyfiniz olacak.

Çay demlerken hemen hemen herkes önce çaydanlığın içine demi boşaltıp üzerine kaynar suyu ilave eder. Ancak uzmanlar çayın bu teknikle hızla yandığını ve içerisindeki minerallerin değer kaybettiğinin altını çizdi.

Uzmanlar önce üst çaydanlığa kaynar su koyup ardından iki yemek kaşığı dem atmalarını tavsiye eder. Böylece çay yanmadan demlenir. Bu tüketim de uzun süre devam eder. Büyük yapraklı siyah çayların ise yıkanarak demlenmesi tavsiye edilir.

Sindirimi düzenleyen lif kaynağı! Kahvaltılık Bursa kestane reçeli nasıl yapılır?