Çaydanlıktaki kireçlenme problemi pek çok insanın canını sıkabiliyor. Çünkü Türkiye'deki birçok evde neredeyse her gün çay tüketildiğini görmek mümkün olabiliyor. Ayrıca zamana ve kullanıma bağlı olarak oluşabilen çaydanlıklardaki kireçlenme problemi, insanlarda rahatsızlık da oluşturabiliyor.
Çaydanlıktaki kireçlenme problemini adeta sonlandırabilen 2 yöntem bulunuyor. Söz konusu yöntemler sayesinde, birkaç adımda çaydanlıktaki kireçlenme pratik bir şekilde temizlenebiliyor.
ÇAYDANLIKTAKİ KİREÇLENMEYİ SONLANDIRABİLEN 2 YÖNTEM
Çaydanlıkta oluşan kireçlenme problemini önleyebilen birçok farklı çözüm yöntemi bulunuyor. Ancak 2 yöntem, diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. Ayrıca söz konusu 2 yöntem aşağıda yer alıyor.
LİMON TUZU YÖNTEMİ
Demliğin dibine limon tuzu koyulur (demliğin dibini kapatacak şekilde). Üzerine çaydanlığın yarısına kadar su doldurulur ve kaynatılır. Eğer çaydanlıkta yoğun bir şekilde kireçlenme oluştuysa, 20 dakika kadar kaynatılması tavsiye edilir. Kireçler çözülmeye başladığında ocak kapatılır. Bir fırça yardımı ile oluşan kireçler temizlenir. Devamında çaydanlık soğuk su ile durulanarak kuruması için bırakılır. LİMON VE KARBONAT YÖNTEMİ
Kireç oluşan çaydanlığın içerisine 1 paket karbonat ve birkaç parça haline getirilmiş 1 adet limon koyulur. Devamında yarısına kadar su eklenir. Kısıt ateşte kaynamaya bırakılır. Akabinde kireçlerin dakikalar içerisinde çözülmeye başladığı gözlemlenebilir.