Çaydanlıktaki kireci çıkaran 3 çözüm

Çay gün içinde en çok tüketilen içecek olunca çaydanlıklar da nasibini alıyor ve zamanla kireçleniyor. Peki, çaydanlıktaki kireç nasıl geçer? Çaydanlıktaki kireçleri temizlemenin 3 yolu haberimizde...

Çaydanlıktaki kireçleri temizlik malzemesi kullanmadan doğal yollarla temizleyebilirsiniz. Karbonat, sirke ve limon tuzu çaydanlıktaki kireçleri yok ediyor. İşte mutfakta işinizi kolaylaştıran 3 öneri...

1. KARBONAT

Mutfakta lekelerin düşmanı olan karbonat demlikteki kireçleri de temizliyor. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçlenen çaydanlığa ilave edin. Çaydanlığın yarısını su ile doldurup kaynatın. Kaynadıkça çözülmeyi de göreceksiniz. Ardından süngerle temizleyebilirsiniz.

2. LİMON TUZU

Çaydanlıktaki kireçten kurtulmak için iki çorba kaşığı limon tozunu çaydanlığın içine koyun ve suyla kaynatın. Çaydanlığınızın yeni gibi olduğunu göreceksiniz.

3. SİRKE VE SU

Sirkeli su her şeyde olduğu gibi çaydanlık kirecinde de etkili. Yarım çay bardağı sirkeyi ve 1 su bardağı suyu çaydanlığın içine dökün. Çaydanlıktaki karışımı kaynatın. Kaynadıkça kirecin çözüldüğünü göreceksiniz. Bulaşık süngeriyle kalan kireçli alanları ovalayarak temizleyin.