Çaydanlıkta oluşan kireç temizlenmediğinde çayın kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Ayrıca kireç sorunu, kullanıma ve zamana bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından çaydanlıktaki kireç sorununu çözebilen yöntemler araştırılıyor.
Öte yandan bu noktada tercih edilecek karbonat ve limon, çaydanlıktaki kireç problemini adeta sona erdiriyor. Peki, karbonat ve limon nasıl kullanılmalı?
Çaydanlıkta oluşan kireç, limon ve karbonat ile pratik bir şekilde temizlenebiliyor. İşte söz konusu karbonat ve limonun kullanım yolu;
Kireç oluşan çaydanlığa 1 paket karbonat dökülür.
Sonra birkaç parça haline getirilen 1 limon eklenir.
Ardından çaydanlık yarısına kadar su ile doldurulur.
Devamında kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Sonra çaydanlıkta oluşan kireçlerin çözülmeye başladığı görülür.
Ardından çaydanlıktaki kireçler basit bir şekilde temizlenebilir.