Çaydanlık temizleyecekler dikkat! Tek yöntemde kireç çözülüyor

Çaydanlık sürekli kullanıldığında zamanla kireç problemi ortaya çıkabiliyor. Ayrıca temizlenmediğinde çayın kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle kireci çözen temizlik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yol, tek yöntemde kireç problemini çözebiliyor. İşte detaylar...

Çaydanlık Türkiye'deki birçok insan tarafından neredeyse her gün kullanılabiliyor. Çünkü hemen herkes çay tüketebiliyor. Ancak çaydanlık, içilen çayın kalitesini etkileyebiliyor. Nitekim çaydanlıkta biriken kireç, çayın tadının kötü olmasına neden olabiliyor. Bu nedenle çaydanlıkta oluşan kireç probleminin temizlenmesi de gerekiyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir temizlik yöntemi, kireç sorununu kolayca çözebiliyor.

ÇAYDANLIKTAKİ KİREÇ PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

Çaydanlıkta oluşan kireç problemini temizlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, diğerleri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim çaydanlıktaki kireç problemini çözebilen yöntemlerden biri, limon tuzu yöntemi. Ayrıca söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.

  • Kireç oluşan çaydanlığın dibi limon tuzu ile kaplanır.
  • Ardından çaydanlık yarısına kadar su ile doldurularak kaynatılır.
  • Yoğun kireç problemi varsa, 20 dakika kadar kaynatılması önerilir.
  • Kireçler çözülmeye başlandığında ocak kapatılır ve bir fırça ile çaydanlık temizlenir.
  • Devamında soğuk su ile durulanır ve kuruması için bırakılır.
  • Böylece kirecin temizlendiği görülebilir.