Okan Kabuk
Türkiye'deki birçok evde çay demleniyor. Ayrıca lezzetli bir çay tüketmek için çaydanlıktaki kireç probleminin temizlenmesi öneriliyor. Çünkü çaydanlıklarda zamana ve kullanıma bağlı olarak kireç oluşabiliyor. Ayrıca oluşan kireç, çayın kalitesini düşürebiliyor. Öte yandan pratik bir temizleme yöntemi ile çaydanlıkta oluşan kireçleri temizlemek mümkün olabiliyor.
ÇAYDANLIKTAKİ KİREÇLERİ TEMİZLEME YÖNTEMİ
Çaydanlıktaki kireçleri temizlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden biri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim söz konusu yöntem aşağıda yer alıyor.
Kireç oluşan çaydanlığa bir paket karbonat ilave edilir.
Sonra 1 adet limon birkaç parçaya ayrılır ve karbonatın üzerine eklenir.
Ardından çaydanlık yarısına kadar su ile doldurulur.
Devamında çaydanlık kısık ateşte kaynatılır.
Böylece çaydanlıktaki kireçlerin dakikalar içerisinde çözüldüğü görülebilir.
Ardından çaydanlıktaki kireçler güzelce temizlenir.
Not: Çaydanlığa fazla su doldurulursa, kaynama esnasında taşma sorunu ortaya çıkabilir.
Dikkat: Yukarıdaki yöntem mevcut çaydanlığa zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez. Bunun için mevcutsa çaydanlığın üretici temizlik tavsiyeleri de okunabilir.