Hilal Çakır
Kakaolu bisküvi üzerine muhallebi dökülmeli. Sütlü irmik tatlısının detaylarını sizler için kaleme aldık. Peki kıvamı çok hafif olan sütlü irmik nasıl yapılır?
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütü tencereye alın.
Şeker ve irmiği ilave edin.
Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
Tatlımızın yarısını borcama dökün.
Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin.
Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın.
İrmik tatlımız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.
Soğuk olarak servis yapın.
Servis yaparken üzerine ceviz, Hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz.
Dilerseniz muhallebiyi 3 eşit parçaya bölüp bisküvileri 2 kat halinde de dizebilirsiniz.
Sizin tercihinize kalmış.
Afiyet olsun.