Çaycılar herkesten saklıyordu! Tavşan kanı çayın sırrı belli oldu

Tavşan kanı çayı bir türlü demleyemiyor musunuz? Tavşan kanı çay tabiri genellikle lezzetli çay için kullanılır. Çay birçok insanın severek tükettiği biri içecektir. Berrak ve koyu kırmızı renkte tavşan kayı çay demlemek kolay gibi görünse de zor olabiliyor. İşte çaycıların herkesten sakladığı çay demleme sırrı…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tavşan kanı çay adını lezzetinden almıştır. Peki tavşan kanı çay nasıl yapılır, dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler? Çay demlerken gerek bayatlığından gerekse demine kadar birçok etken lezzetini etkileyebilir. Çaycıların herkesten sakladığı tavşan kanı çay sırrı ise açıklandı.

ÇAYCILAR HERKESTEN SAKLIYORDU! TAVŞAN KANI ÇAYIN SIRRI BELLİ OLDU

Kahvaltılardan misafirliklere kadar birçok insan çayı tercih eder. Tavşan kanı çay demlemek her ne kadar kolay gibi görünse de aslında zor olabilir. İşte çaycıların herkesten sakladığı çay demleme sırrı...

TAVŞAN KANI ÇAY DEMLEMENİN 3 SIRRI

Tavşan kanı çay demlemek için genellikle her bir fincan çay için 1-2 tatlı kaşığı dökmek yeterli olur. Belirtilen ölçek, çayın yoğunluğunu arttıracağı için lezzetli bir şekilde demlenmesini sağlar. Öte yandan su miktarı da çay miktarına uygun olmalıdır; genelde 200-250 ml su yeterlidir.

SUYUN KAYNAMIŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Tavşan kanı çayı için suyun kaynamış olması çok önemlidir. Su kaynadıktan sonra 1-2 dakika beklemek, sıcaklığın düşmesini sağlar ve bu da çayın acılaşmasını önler. İdeal sıcaklık ise yaklaşık 90-95°C civarındadır.

ÇAYIN DEMLENME SÜRESİ

Tavşan kanı çay yapmak için çayın demlenme süresi genellikle 5-7 dakika arasında olması gerekir. Çünkü çay yaprakları aromasını suya bırakarak çayın tadını dengeli bir şekilde ortaya çıkarır. Belirtilen süreyi aşmamak, çayın acılaşmasını önler.

ÇAYIN TADI ACIYSA...

Eğer hazırladığını çay, acıysa birkaç yöntemle tadını yumuşatabilirsiniz. İlk olarak çayın demlenme süresini kısaltarak ve su sıcaklığını kontrol etmelisiniz. Çünkü çay yaprakları fazla süre bekletilirse acılaşır.

LİMON SUYU EKLEMEK ACILIĞINI GİDERECEKTİR

Öte yandan çay demlendikten sonra birkaç damla limon suyu eklemek, acılığını almasına yarayabilir. Öte yandan çayınıza şeker veya bal ilave etmek de çayın acı tadını yumuşatır.