Çaya eşlik eden en lezzetli tatlı! Frambuaz soslu muhallebi tarifi püf noktası soğuk servis etmek

Frambuaz sevenler bu tatlıya bayılıyor. Frambuaz soslu muhallebinin kıvamını tutturmak ise çok basit. İşte tarifi...

Frambuaz ekşi ve tatlı lezzetiyle çok seviliyor. Frambuaz soslu muhallebi ise son derece hafif. Peki bu özel lezzet nasıl yapılır?

FRAMBUAZ SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı süt

6 çorba kaşığı pirinç unu

6 çorba kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Frambuaz sosu için:

1 su bardağı frambuaz

1 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı su + 2 çorba

YAPILIŞI

Bir tencereye süt, pirinç unu ve tozşeker koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Koyulaşmaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

Sos için orta boy bir tencereye frambuaz, toz şeker ve 3/4 su bardağı suyu koyup orta ateşte karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.

Ayrı bir kapta mısır nişastasını 2 çorba kaşığı suda açın ve frambuaza ilave ederek 2-3 dakika daha pişirin.

Küçük bardaklara ilk olarak frambuaz sosu, sonra muhallebiyi ve son olarak tekrar frambuaz sosu koyarak buzdolabında bekletin.

Soğuduktan sonra servis yapın