Çaya bandırıp bandırıp tüketin! Evde tuzlu kraker tarifi: Mideyi yatıştırıyor

Evde hızlıca tuzlu kraker yapabilirsiniz. Tuzlu kraker için hamura merdane ile şekil verebilirsiniz. Üstü kızarana kadar pişirmek lazım. Evde tuzlu kraker nasıl yapılır? İşte detaylar...

Susam, çörek otu veya haşhaş tohumu ile tuzlu krakeri süsleyebilirsiniz. Tuzlu kraker asla mideyi rahatsız etmiyor. Tuzlu krakerin üzerine yumurta sarısı eklenmelidir. İşte adım adım kraker tarifi...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tuzlu kraker tarifi:

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı sirke (elma veya üzüm)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Susam, çörek otu veya haşhaş tohumu

Yapılışı:

Hamuru hazırlayın: Bir karıştırma kabına un, tuz ve kabartma tozunu koyun. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke ve tereyağını ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur ele yapışmayan, kolay şekil alabilen bir kıvamda olmalı. Gerekirse un veya yoğurt ekleyerek kıvamı ayarlayın.

Şekil verin: Hamuru merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açın. İstediğiniz şekli verebilmek için bir bıçak veya kurabiye kalıpları kullanarak küçük kareler, çubuklar veya yuvarlaklar kesin.

Üzerini süsleyin: Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Susam, çörek otu veya haşhaş tohumu serpin.

Pişirin: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar, üstü hafif kızarana dek pişirin.

Servis edin: Fırından çıkarıp soğuduktan sonra krakerlerinizi çay veya kahvenin yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!