Hilal Çakır
Kakaolu kurabiye tarifi en zor günlerin kurtarıcısı. Çünkü çay yanına en pratik tariflerden biri. Sizlere hafif nemli, sufle tadı gelen bir kakaolu kurabiye tarifi hazırladık. Bu kurabiyeleri fırından çıkardığınızda ele alınmayacak kadar yumuşak olacak. Yapımı sadece 10 dakika sürüyor.
KAKAOLU KURABİYENİN PÜF NOKTALARI
Tereyağı sıcak veya ılık olmamalı, mutlaka soğutun.
Herhangi bir sebepten dolayı hamuru yumuşak bulursanız (yumuşak olmalı ama kaşıktan düşmemeli) buzdolabında bekletin.
Fazla pişirmeyin. Kurabiyeleri fırından çıkardığınızda ve fırın tepsisinde yaklaşık 10 dakika beklettiğinizde sertleşeceklerdir.
KAKAOLU KURABİYE MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
Yarım çay kaşığı karbonat
⅔ su bardağı tuzsuz tereyağı
½ su bardağı ve ⅓ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
KAKAOLU KURABİYE TARİFİ
Öncelikle her hamur işinde olduğu gibi bunda da fırını ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kenarda hazır edin.
Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu küçük bir kaseye koyun ve iyice yoğurun.
Tereyağını küçük bir tavada orta ateşte yarısına kadar eritin. Ateşten alıp tamamı eriyene kadar karıştırın. Soğuması için bir kenara koyun.
Şekeri büyük bir kaseye koyun ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve vanilyayı ekleyin, birleşene kadar karıştırın.
Un karışımını yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
Hamuru parçalara bölün. Toplar halinde yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Kurabiyeleri 12 dakika pişirin. Kurabiyelerin üst kısmı ıslak değil yumuşak olmalı. Kurabiyelerin nemli kalmaları için fırından çıkarın. 10 dakika veya kurabiyelerin alt kısmı yeterince sertleşinceye kadar fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Kurabiyeler biraz kabarık olacak. Kurabiyeleri kaşığın tersiyle hafifçe bastırabilirsiniz.