Türkiye'de çok sevilen 5 çayı bazı evlerin olmazsa olmazı. Bu saatte tatlılar, poğaçalar ve salatalar çaya eşlik eder. Kıbrıs tatlısı da çay yanına en sevilen pratik tatlı tarifleri arasında yer alıyor. İşte Kıbrıs tatlısı tarifi ve malzemeleri...
KIBRIS TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış ceviz
İsteğe göre 1 su bardağı Hindistan cevizi veya fındık
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
KIBRIS TATLISI YAPILIŞI
1. Kıbrıs tatlısı tarifi için öncelikle şerbeti kaynatın. Çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın, vanilyayı da ekledikten sonra soğumaya bırakın.
2. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
4. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
5. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve blenderle 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu muhallebiyi yayın. Üzerini Hindistan cevizi veya fındıkla süsleyebilirsiniz. Kıbrıs tatlısı çay yanına hazır. Afiyet olsun...
KIBRIS TATLISI ÖNERİ
Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yaparsanız daha güzel olur.