Çay yanına pratik lezzet ıslak kurabiye tarifi ve malzemeleri

Islak kurabiye tarifi çay yanına pratik tarif arayanlar tarafından merak ediliyor. Kakaolu ıslak kurabiye tarifi şerbetli de olsa sanıldığı kadar zor değil. Normal kakaolu kurabiyeye şerbet yaptığınızı düşündüğünüzde evde bulunan malzemeleri bu tarifle değerlendirebilirsiniz. İşte damakları tatlandıran ıslak kurabiyenin yapılışı ve malzemeleri...

İkindi çayı yanına kolay tarif arıyorsanız ıslak kurabiye tarifi tam ağzınıza layık. Kakao, yumurta, pudra şekeri ve un gibi evde bulunan basit malzemelerle hazırlanan ıslak kurabiyenin yapılışı oldukça pratik. Normal kurabiyeden tek farkı ise şerbet hazırlanmasıdır. İşte görüntüsü ve tadıyla ıslak kurabiyenin adım adım tarifi ve malzemeleri...

ISLAK KURABİYE İÇİN MALZEMELER

125 gram tereyağı

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Süslemek için Hindistan cevizi veya Antep fıstığı

Şerbeti için:

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

ISLAK KURABİYE TARİFİ

Islak kurabiye tarifi için ilk önce şerbeti hazırlayın. Kaynamaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatarak altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Şerbet soğurken kurabiye hamuruna başlayın.Yoğurma kabına tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalı.

Ardından kurabiyelere şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini dökün. Islak kurabiye tarifi çay yanına hazır.

Üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...