Çay yanına nefis atıştırmalık

Kısır köftesi tarifi ikindi çaylarının, günlerin vazgeçilmezi olduğundan merak ediliyor. Peki, kısır köftesi nasıl yapılır? Kısır köftesi aslında bildiğimiz kısır malzemeleriyle hazırlanıyor. Tek farkı köfte şekli verilmesi. İşte ikindi çayı yanına kısır köftesi tarifi ve malzemeleri...

Kısır köftesi tarifi hem kolay hem lezzetli. Nefis taze soğan lezzeti ve biber salçası lezzetiyle bu tarif iştahınızı artıracak. Misafirinize ya da günlerinize kolayca hazırlayacağınız kısır köftesinin sunumu da oldukça kolay. İşte çay yanına kısır köftesi tarifi ve malzemeleri...

KISIR KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur

Yarım bağ taze soğan

1 kuru soğan

3 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı biber salçası

1 demet kıvırcık

Yarım bağ maydanoz

Tuz, karabiber ,pul biber, limon, sıvı yağ

İsteğe göre çok az nar ekşisi

KISIR KÖFTESİ TARİFİ

Kısır köftesi tarifi için önce bulguru sıcak su ile ıslatın ve kapaklı bir kapta 15 dakika bekletin.

O şişerken bir tavada soğanları yağla kavurun. Böylece soğan kokusu olmayacak. Ardından salçasını ekleyin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.

Dinlenen bulgurun içine soğanlı salçalı karışımı ekleyin. Güzelce yoğurun. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Uzun köfte şeklini vererek kıvırcıkların üzerine servis edin. Kısır köftesi hazır. Afiyet olsun...