Çay yanına İzmir bombası tarifi! İşte Mehmet Şeften püf noktalar

İzmir bombası tarifi internette en çok araştırılan kurabiye çeşitleri arasında yer alıyor. Peki, çay yanına nefis lezzet olan İzmir bombası nasıl yapılır? Şef Mehmet Yalçınkaya, İzmir bombasının püf noktalarını şöyle sıralıyor: ''Çok pişmiş olmamalı, üstü çıtır kenarları yumuşak olmalı, hamuru ince olmalı.'' İşte en kolay İzmir bombası tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çay yanına İzmir bombası tarifi merak ediliyor. Kurabiye tarifi denilince akla ilk gelen lezzetlerden olan İzmir bombası internette en çok araştırılan tariflerin başında geliyor. Peki, İzmir bombası nasıl yapılır? Şef Mehmet Yalçınkaya, İzmir bombasının püf noktalarını şöyle sıralıyor: "Çok pişmiş olmamalı, üstü çıtır kenarları yumuşak olmalı, hamuru ince olmalı."

İzmir bombası malzemeleri evde bulunan malzemeler olsa da kıvamını tutturmak zor. Çünkü hamurda yapılan bir hata hem lezzeti hem de kurabiyenin şeklini bozabiliyor. Yapılışında küçük detaylar olan İzmir bombasını yapmadan önce mutlaka püf noktaları okuyun.

ŞEF MEHMET YALÇINKAYA'DAN İZMİR BOMBASININ PÜF NOKTALARI

İzmir bombası çok pişirilmemeli

Üstü çıtır kenarları yumuşak olmalı

Hamuru ince olmalı ve içi akışkan olmalı

Hepsi aynı boyda olmalı

Altı güzel kapatılmalı ve kalın olmamalı

İZMİR BOMBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı toz şeker

Yeteri kadar un

1 kavanoz çikolata

İZMİR BOMBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

1. İzmir bombası tarifi için önce su, sıvı yağ, nişasta ve şekeri güzelce yoğurun. Ardından unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan kurabiye hamuruna benzer bir hamur elde etmeniz gerekiyor. 15-20 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken çikolatadan top top kalıba alın ve buzluğa atın. Çikolataları hamurun içine koyarken kolaylık sağlayacaktır.

2. Dinlenen hamuru bezelere ayırın ve merdane ile açın. İçlerine birer kaşık kakaolu fındık kreması sürüp yuvarlayıp kapatın. Alt kısımlarına fazla gelen hamuru kesin. Fakat delik olmamasına özen gösterin. Aksi taktirde çikolata patlar.

3. İzmir bombalarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Çay yanına İzmir bombası hazır. Afiyet olsun.