Çay yanına farklı lezzet: Kızarmış elma halkası tarifi

Kızarmış elma halkası tarifi merak ediliyor. Biraz hamur işi biraz da tatlı diyebileceğimiz kızarmış elma halkası 20 dakikada yapabileceğiniz bir lezzet. İşte çay yanına kolay tarif arayanlara kızarmış elma halkası tarifi...

Çay yanına hep aynı tariflerden sıkıldıysanız işte size nefis öneri: Kızarmış elma halkası. Hem kolay hem lezzetli. Sosa bulandırılmış elmaları kızartmaya ne dersiniz? İşte farklı lezzet araştıranlara nefis atıştırmalık kızarmış elma halkası tarifi...

KIZARMIŞ ELMA HALKASI TARİFİ

1 tane yumurta

2 tane kabuğu soyulmuş elma

Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı hamur kabartma tozu

1 yemek kaşığı şeker

Yarım çay kaşığı tarçın

1 su bardağı süt

Yarım su bardağından 1 parmak fazla un

Üzeri için

İsteğe göre reçel veya karamel

KIZARMIŞ ELMA HALKASI TARİFİ

Kızarmış elma halkası tarifi için öncelikle limon suyunu sütün içerisine ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Elmaları soyun ve orta kalınlıkta halkalar şeklinde dilimleyin. Kızarmış elma halkasının püf noktası burasıdır.

Halkalardan birini tezgahın üzerine alın ve bir çay bardağı yardımıyla ortasını alın. Aynı işlemi tüm elma halkalarına uygulayın.

Limonlu süt karışımını büyük bir kaba alın. İçerisine un, şeker, tarçın, hamur kabartma tozu ve yumurtayı da ekleyin ve güzelce karıştırın.

Bir parmak yüksekliğinde sıvıyağı bir tavaya alın ve yağı ısıtın. Elma halkalarını hazırladığınız harcın içerisine bırakın ve fazlasını akıtıp kızgın yağa bırakın.

Elmaları önlü arkalı kızartın. Yağını çekmesi için havlu kağıdın üzerine alabilirsiniz. Elmaları bir servis tabağına alıp üst üste dizin. Kızarmış elma halkası tarifi hazır. İsteyenlere üzerine reçel, karamel ya da pudra şekeri de gezdirebilir. Afiyet olsun.