Çay yanına Erzurum açma kete tarifi

Çay yanına lezzetli tarif arayanlar için Erzurum ketesinin yapılışını anlattık. Ne tatlı ne de tuzlu olan hamur işine bayılacaksınız. Özellikle yöresel tarif sevenler için Erzurum ketesi tarifi favori olabilir. Açma ketenin püf noktası hamuru dinlendirmek. İşte adım adım Erzurum açma kete tarifi ve malzemeleri...

Açma keteyi sevenler tadını da bilir. Peki, çay yanına Erzurum açma ketesi yapmaya ne dersiniz? Hamur işiyle arası iyi olanlar tarif defterine mutlaka yöresel lezzetleri de not alıyor. Hem doyurucu olan hem de pratik olan Erzurum ketesini yapmak oldukça pratik.

Açma kete evde bulunan malzemelerle yapılıyor. İşte adım adım Erzurum'un meşhur yöresel lezzeti...

ERZURUM KETESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamur için ;

1 yumurta

1 litre süt

2 su bardağı ılık su

2 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un

Arası için;

1 paket tereyağ (250 gram)

3 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

1 yumurta

ERZURUM AÇMA KETE TARİFİ

Açma kete tarifi için önce hamur için maya ile birlikte sıvı malzemeleri karıştırın. Ardından tuzu, şekeri, unu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur olması gerekiyor. Hamur yarım saat dinlendirdikten sonra bezelere ayırın.

Bezeleri ince açıp üzerine erittiğiniz yağ karışımını sürün. Bu şekilde 3 beze üst üste koyun. En üsttekini yağlayın ve rulo yapıyoruz. Her 3 bezede bir rulo yapın. Yaptığınız ruloyu 4 parmak genişliğinde kesip iç kısmından bastırın.

Üzeri dümdüz olacak. Tepsiye yerleştirin ve yarım saat bekletin. Üzerlerine yumurta sürüp fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Keteler hazır. Afiyet olsun.