Kalpli kurabiye tarifi soğuk kış günlerinin popüler lezzeti. Reçel dolgusuyla hazırlanan nefis kurabiyeler pastane lezzetini aratmıyor. İster çay ister kahve yanına atıştırabileceğiniz kalpli kurabiyeler popüler tarifiniz olabilir. İşte çay yanına kalpli kurabiye tarifi ve malzemeleri...
KALPLİ KURABİYE MALZEMELER
115 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
60 gr yarım su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı vanilya
140 gram sade un
2 yemek kaşığı Mısır nişastası
Vişne veya sevdiğiniz başka bir reçel türü
KALPLİ KURABİYE TARİFİ
1. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Yuvarlak top haline getirin.
2. Her topun üzerine kalp şekli oluşturun. Kalbin içini vişne reçeli ile doldurun.
3. Isıtılmış fırında 10-12 dakika veya hafif altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Afiyet olsun.