Çay yanına ekonomik ve pratik yiyecek: Kahvaltılık börek tarifi!

Kahvaltılık börek tarifi birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü sabahları çay yanında bu yiyeceği tüketmek pek çok insanın hoşuna gidebiliyor. Öte yandan çay yanına pratik bir şekilde hazırlanabilecek ve ekonomik olan patatesli kahvaltılık börek tarifi de bulunuyor. Detaylar haberimizde...

Kahvaltılık börek tarifi birçok insanın ihtiyacı haline gelebiliyor. Çünkü sabahları ansızın gelen misafirlere çıkartılabiliyor. Öte yandan pratik bir şekilde güzel sofra hazırlamak isteyen pek çok insan da kahvaltılık börek tarifini tercih edebiliyor.

Baharatlı iç harcı ile hazır yufkadan pratik bir şekilde hazırlanan ekonomik ve patatesli börek, kahvaltılarda sık sık tercih edilebiliyor. Çünkü pratik bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra enfes bir lezzet sunabiliyor. Ayrıca çay yanında afiyetle tüketilebiliyor.

ÇAY YANINA PRATİK YİYECEK: KAHVALTILIK BÖREK TARİFİ

Kahvaltılık börek tarifi, sabahları çay tüketen birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü börek denildiğinde pek çok insanın aklına çay da gelebiliyor. Öte yandan çay yanına pratik yiyecek olan patatesli kahvaltılık börek tarifi de belli oldu. İşte kahvaltıda tüketilebilecek patatesli börek tarifi için gerekli olan malzemeler;

Börek için Gerekli: 5 orta boy patates, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam toz kırmızı biber ve 2 adet yufka.

Sosu için Gerekli: 2,5 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, ½ çay kaşığı tuz ve ½ su bardağı su.

Üstü için Gerekli: 1 çay bardağı süt.

HAZIRLANIŞI

Kahvaltılık börek tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra yapılış aşamasına geçilebilir. İşte patatesli börek tarifinin hazırlanışı;

  • Öncelikle patatesler güzelce yıkanır ve kabukları soyularak rendelenir.
  • Sonra rendelenen patatesler avuç içine alınır ve suyu çıkarılır.
  • Ardından patateslere baharatlar eklenir ve iyice karıştırılarak iç harç hazırlanır.
  • Devamında börek sosu için gerekli olan malzemeler derin bir kabın içerisine yerleştirilerek karıştırılır.
  • Sonra yufka tezgaha serilir ve her bir yufka sekiz parçaya bölünür.
  • Ardından yufkaların üstüne hazırlanan sos fırça yardımı ile sürülür ve patatesli harç serpiştirilir.
  • Devamında yufka rulo şeklinde yuvalanır ve kendi etrafında spiral şekilde dolanınca yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Tüm yufkalar aynı şekilde hazırlanır ve kalan sosa süt eklenerek karıştırılır.
  • Devamında bir fırça yardımı ile yufkaların üst kısmına sürülür.
  • Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika ya da üstü güzelce kızarana kadar pişirilir.
  • Sonra hazırlanan kahvaltılık börek tarifi, çay yanında afiyetle tüketilebilir.