Çay yanına sevilen tariflerden biri de mercimek köftesi tarifi. Mercimeğin haşlanarak yapıldığı mercimek köftesi hem sunumuyla hem de tadıyla iştah kabartıyor. Mercimek köftesinin lezzetli olmasını istiyorsanız mercimekleri haşladıktan sonra salçalı soğanlı sosla iyice yoğurun. Ardından baharatları ekleyerek yoğurmaya devam edin. Sonrası ise ufak detaylar...
Öğle arasında çay yanına pratik bir tarif arıyorsanız mercimek köftesi ağzınıza layık. Hem evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor hem de doyurucu. İşte günlerin, özel davetlerin vazgeçilmezi mercimek köftesi tarifi ve malzemeleri...
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Adet kıyılmış soğan
1 Su bardağı köftelik bulgur
4 Su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı dolusu biber salçası
1 Çorba kaşığı dolusu domates salçası
4 Dal kıyılmış taze soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı toz kimyon
Yarım adet limon
Bir miktar tuz
1 Adet kıvırcık marul ve limon (sevis için)
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI
Mercimek köftesi tarifi için önce mercimekleri yıkayın. Bir tencereye alın ve yumuşayana kadar pişirin.
Sıcakken bulguru ilave edin ve karıştırın. Bulgurlar şişene kadar bekleyin.
Bu esnada zeytinyağı ve soğanı iyice solana kadar kavurun. Mercimekli bulgurun üzerine dökün ve karıştırın.
Kalan malzemeleri salçaları, taze soğanı, maydanozu, kimyonu ve limon suyunu ilave ettikten sonra bir süre karıştırın daha sonra bütünleşene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kıvırcık marul serilmiş tabağa köfte şeklinde sıkıp servis edin. İsteğe göre şekilleri yuvarlak veya uzun da yapılabilir. Mercimek köftesi çay yanına hazır. Afiyet olsun..