Çay yanına doyurucu tarif

Antep ıspanaklı kömbe tarifi merak ediliyor. Hamur ve iç harcı olmak üzere iki aşamadan oluşan ıspanaklı kömbe oldukça kolay bir lezzet. İşte çay yanına doyurucu tarif arayanlara nefis lezzet...

Ispanaklı kömbe tarifi atıştırmalık isteyenlerin kurtarıcısı oluyor. Çay yanına doyurucu bir lezzet olan ıspanaklı kömbenin yapılışı oldukça kolay. Önemli olan hamuru tutturmak. İşte Antep ıspanaklı kömbe tarifi...

ANTEP ISPANAKLI KÖMBEM TARİFİ

İç harcı:

Ispanak

Yemeklik doğranmış soğan

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Hamuru için;

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar su

Tuz

Sosu için:

Sıvı yağ ve yoğurt

ANTEP ISPANAKLI KÖMBE TARİFİ

Antep ıspanaklı kömbe tarifi için önce hamur malzemelerini bir kaba alın ve yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Hamurun üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Soğanları kavurun, üzerine salça, baharat ve ıspanakları da ekleyin. Ispanaklar biraz çökünce ateşten alıp bir süzgeçte soğumaya bırakın.

Dinlenmiş olan hamuru bezeler hâline getirin. Unla birlikte yavaş yavaş bezeleri açın. Tepsiyi yağlayın.

Sıvı yağ ve yoğurtla bir karışım hazırlayın, bu karışımdan her açtığınız hamurun üzerine bir fırça yardımıyla her yerine sürün.

İki kat hamur bir kat harç olmak üzere bezeleri bitirin.

Son olarak 3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derce fırında iyice pembeleşinceye kadar pişirin. Ispanaklı kömbe sofraya hazır. Afiyet olsun...