Çay yanına çıtır börek tarifi

Çıtır börek tarifi çay yanına en çok araştırılan börek çeşitlerinden biri. İster öğle arasında yemek yerine tüketin ister 5 çayı yanına... Çıtır böreğin püf noktası yufkaya sürülen sosa sirke katılmasıdır. İşte çıtır börek tarifi ve malzemeleri...

Çay yanına çıtır börek tarifi merak ediliyor. Peki, çıtır börek nasıl yapılır? Kolay börek çeşitleri denilince akla ilk gelen çıtır börek oluyor. Çünkü hem yapması hem de servis edilmesi kolay.

Çıtır böreğin püf noktası yufkaya sürülen sosa sirke katılmasıdır. Sirke hamur işlerine kıtırlık veriyor. Ispanaklı börek seviyorsanız hem çıtırlığı hem de lezzeti bir araya getirdik. İşte çıtır börek tarifi ve malzemeleri...

ÇITIR BÖREK TARİFİ

5 adet yufka

1 su bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

Ispanak

Lor peyniri

Soğan

Pulbiber

Zeytinyağı

ÇITIR BÖREK TARİFİ

Çıtır börek tarifi için önce iç harcı hazırlayın. Soğanları yağda kavurun. Ardından isteğe göre salça kullanabilirsiniz. Ispanakları ve pulbiberi ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ocağı kapatın ve lor peynirini ekleyin. Lor peyniri tuzsuzsa tuz da ekleyin.

Sıra geldi çıtır böreğin ikinci aşamasına. Yufkaları güzelce masaya açın. Bir kâsede yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırın. Yufkaların içine sürün.

Ardından yufkaları ister üçgen kesin harcı ekleyin sigara böreği gibi kesin. İster gül böreği şeklinde sarın. Bir yumurta sarısı içerisine birkaç damla sıvıyağ damlatın ve böreklerin üzerine sürün. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Çay yanına çıtır börek tarifi hazır. Afiyet olsun...

Mide botoksuyla kilo vermek kolay mı?

Depresyonla mutsuzluk arasındaki 3 fark

Pedofili hakkında 5 gerçek! Pedofiliyle ilgili doğru bilinen yanlışlar