Çay yanına çi börek tarifi! Dünyanın en iyi tuzlu hamur işinden biri seçildi

Çay yanına börek tarifi arıyorsanız dünyanın en iyi tuzlu hamur işinden biri seçilen çi börek tarifini deneyebilirsiniz. Çiğ börek de denilen bu lezzet için önce çiğ kıyma, soğan ve baharat harcı hazırlanıyor. Ardından bu karışım yufka içerisine ekleniyor ve son adımda yağda kızartılıyor. Herkesin deneyebileceği çi börek çay yanına doyurucu bir börek çeşidi olabilir.

KADİR TEKİN

Çi börek dünyanın en iyi tuzlu hamur işleri listesinde yer alıyor. Peki, çiğ börek de denilen çi börek nasıl yapılır?

Çiğ börek, Türkiye'ye özgü bir börek çeşididir. Eskişehir'de meşhur olan çi börek, Tatar topluluğu arasında popülerdir. Hamuru su, şeker, un, yağ ve tuzdan yapılırken, içi kıyma, soğan, baharatlar ve (bazen) peynirle yapılır. Çi börek hamurunun püf noktası sirke kullanılmasıdır. Diğer bir püf nokta ise pişirilmesidir. Hamurların kızgın yağa atılması gerekir.

Çİ BÖREK TARİFİ MALZEMELER

Hamuru için:

3 su bardağı un

1 su bardağı su

2 tatlı kaşığı sirke

Tuz

Kıymalı harcı için:

250 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tuz ve karabiber

Yarım su bardağı su

Çİ BÖREK TARİFİ

Önce kıymalı harcı hazırlayın. Tüm malzemeleri yoğurun.

Ardından çiğ börek hamuru için önce unun ortasına sirke, tuz, su ilave edip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere bölün ve yarım ay şeklinde açın.

Hamurların orta kısmına iç harçtan alıp koyun ve kapatın. Hamur kapama tırtılı ile kesin. Kestiğiniz çiğbörekleri kızgın yağda altını ve üstünü kızartın. Ayranla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yaz limonatası için portakal nasıl saklanır? Portakalı dondururken yıkamak gerekir mi?