Çay yanına kolay tatlı tarifi arayanlar ağlayan pastanın yapılışını araştırıyor. Peki, ağlayan pasta nasıl yapılır? Ağlayan pasta tarifi keki, sosu, krem şantisi olmak üzere 3 aşamada hazırlanıyor.
Ağlayan pasta özel günlerde de yapılabilecek bir tatlı. Çikolata sosu ve kekiyle görsel olarak da sofralarda iştah kabartan ağlayan pasta tarifi sizlerle. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
AĞLAYAN KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Keki için:
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı kakao
1, 5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket Kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt
Sosu İçin;
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
AĞLAYAN PASTA TARİFİ YAPILIŞI
1. Ağlayan pasta tarifi için öncelikle kekini hazırlamak için yumurta ve şeker iyice çırpın. Kalan kek malzemelerini de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Yapacağınız yağlanmış tepsiye veya borcama dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
2. Kek üzerinde çatalla delikler açın ve sütle ıslatın.
3. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürün.
4. Çikolata sosunu hazırlayın ve soğuyan bol çikolata sosu ile kekin üzerini kapatın.
5. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek vişne veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
AĞLAYAN KEKİN PÜF NOKTASI
Un mutlaka elenmiş olmalıdır. Çikolata sosunu mutlaka soğuk dökün. Keki ıslatmak için kürdan veya çatal yardımıyla delikler açmayı unutmayın.