Çay yanına 3 adımda kısır tarifi! Cimri davranmayın o malzemeyi bol koyun

Çay yanına en sevilen pratik lezzetlerin başında gelen kısır tarifi merak ediliyor. Kısırı ister yemek yanında salata olarak ister çay yanında atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. 3 adımda kısır tarifine bayılacaksınız.

Kısır tarifinin ana malzemesi ince bulgur. Geri kalan tüm malzemeleri keyfinize göre değiştirebilirsiniz. Çay yanına kısır tarifi araştıranlara 3 adımda en pratik tarifi hazırladık. Kısırdaki soğanın kokmasını istemiyorsanız soğanı kavurarak ilave edebilirsiniz.

KISIR TARİFİ MALZEMELERİ

2 su bardağı ince bulgur

5 dal taze soğan(kokmasını istemiyorsanız kuru soğanı kavurarak kullanabilirsiniz)

2 çorba kaşığı salça

2 adet limonun suyu

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

Yarım su bardağı nar ekşisi

İsteğe göre salatalık turşusu

Yarım demet maydonoz

1 tatlı kaşığı tuz

KISIR TARİFİ

1. Kısır tarifi için önce ufak bir tencereye iki su bardağı ince bulgur ekleyin. Üzerine yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve şişmesi için bir sofra bezine sarın. Sıcak buhar ve su bulgurları pişirene kadar kapak kapalı kalmalıdır.

2. Bulgur suyunu çekince kapağını açın. Üzerine iki çorba kaşığı domates salçası ilave edin. Kısırda taze soğanın kokmasını istemiyorsanız salça ve yağda soğan kavurabilirsiniz. Daha sonra yaklaşık bir çay bardağı kadar sızma zeytinyağı da ekleyin ve karıştırın. Yağ ve salçayı iyice karıştırdıktan sonra limon suyu ve nar ekşisini de harmanlayın.

3. Son olarak önce tuzu ardından diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. Kısırınız hazır. Afiyet olsun.

Bir kâse şifa 250 TL! Canan Karatay ve tüm uzmanlar soğuk algınlığına bu çorbayı öneriyor